Što mogu ponijeti u avion?

14.06.2022 Daniel Avio karte Podijeli

Što se može pakirati u ručnu, a što u normalnu prtljagu? Ovdje je popis predmeta koji će vas svakako zanimati prilikom pakiranja.

Tekućine, hrana, lijekovi, elektronika ili prevelika prtljaga. Što možete ponijeti u avion? A što ostaviti kod kuće? Ovo su odgovori na najčešća pitanja o tome što možete imati u prtljazi u avionu.

Tekućine

 

U kabinu zrakoplova možete unijeti samo ograničenu količinu tekućine. Međutim, tekućine ne uključuju samo vodu i pića, već i druge. Na primjer, kreme, parfemi, sprejevi, šamponi, gelovi za tuširanje, čačkalice i svi ostali materijali tekuće konzistencije.

Ove tekućine s najvećim volumenom od 100 ml morate staviti u prozirnu plastičnu vrećicu koja se može ponovno zatvoriti. Ukupni volumen tekućine ne smije biti veći od 1 litre. Možete imati najviše jednu takvu torbu odjednom. Trebali biste ukloniti sve tekućine iz torbe za prtljagu u sanduk koji nije za prtljagu.

Također možete prevoziti tekućine i gelove kupljene u bescarinskoj zoni. Oni moraju biti zapakirani zajedno s novčanim računom u plastičnu prozirnu vrećicu i zapečaćeni od strane osoblja trgovine. Međutim, takva ograničenja vrijede samo za ručnu prtljagu. Tekućine su dopuštene ispod palube.

tekucine slika

Kako do jeftinog smještaja i uštedjeti na ljetovanju?

Odmor za jeftin novac se isplati, pogotovo ako uspijete pronaći lijep i jeftin smještaj u ugodnom okruženju. Znate li kako doći do jeftinog smještaja? Za vas smo pripremili nekoliko savjeta.

__bulb
Kako do jeftinog smještaja i uštedjeti na ljetovanju?

Odmor za jeftin novac se posebno isplati ako uspijete pronaći lijep i jeftin smještaj u ugodnom okruženju. Znate li kako doći do jeftinog smještaja? Za vas smo pripremili nekoliko savjeta.

Hrana

 

Hranu možete nositi i u ruci i u ručnoj prtljagi. Ipak, unaprijed proučite carinske propise svoje krajnje destinacije. Također je li dopušten prijevoz hrane unutar zemalja. Također zapamtite da su prehrambeni proizvodi hermetički zatvoreni u originalnom pakiranju proizvođača. Dijetetske proizvode, uključujući hranu za bebe, također možete spakirati u ručnu prtljagu. Međutim, samo u potrebnoj količini potrebnoj tijekom leta.

rucak zdravo

 

Lijekovi

 

U ručnoj prtljazi možete nositi i lijekove koje vam je propisao liječnik. Međutim, samo ako su doista nužni tijekom leta. U tom slučaju, međutim, morate imati liječničku potvrdu izdanu na svoje ime.

Kada vam ne treba potvrda? Ako u ručnoj prtljazi prevozi tekućine za potrebe dijabetičara, inzulinske olovke, tekuće lijekove – kapi, sirup protiv kašlja, otopinu za kontaktne leće i slično. Mogu se prevoziti i u ručnoj prtljazi u količinama većim od 100 ml.

Već ste kupili kartu, ali vam nedostaje smještaj? Otkrijte jedinstvenu ponudu smještaja na Bookingu.

Dragocjenosti

 

Uvijek spremajte sve dragocjenosti i dragocjenosti u ručnoj prtljazi. U zračnoj luci i u zrakoplovu uvijek bi ga trebali imati pod nadzorom. Ako ih odlučite pohraniti u predatu prtljagu, ni zračna luka ni zrakoplovna tvrtka neće biti odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu. Međutim, nemojte pakirati novac, nakit, ključeve, lijekove, naočale i leće, satove, cigarete i duhanske proizvode ili identifikacijske dokumente u predatu prtljagu.

Elektronika


 
Elektronika nikako nije dio predate prtljage. Stoga sa sobom u avion ponesite laptop, mobitel, fotoaparat, fotoaparat, MP3, čitač knjiga ili drugu elektroniku. Ipak, nemojte ih zaboraviti istovariti iz ručne prtljage prilikom prijave u zračnoj luci. Inače će vas osoblje zračne luke malo pažljivije provjeriti.
palobuni prtljaznik
 

Upaljač


 
Upaljače bilo koje vrste ne možete nositi u ruci ili u ručnoj prtljazi. Ali možete ga ponijeti sa sobom u džepu odjeće. Međutim, tijekom pregleda morate staviti upaljač u poseban sanduk. Zippo upaljači do sada su bili zabranjeni u zrakoplovu. Međutim, trenutno ih dopuštaju neke zrakoplovne tvrtke. Međutim, oni moraju biti prazni.

 

Glazbeni instrumenti

 

Trebate li sa sobom u avion ponijeti mali glazbeni instrument (npr. gitaru, klarinet, violinu, violu ili violončelo) koji vam neće stati u ručnu prtljagu? Možete ga ponijeti sa sobom. Međutim, mora biti zapakiran u zaštitnu ambalažu. Za to također morate rezervirati dodatno mjesto i platiti odgovarajuću naknadu.

Težina takvog alata ne smije biti veća od 20 kg, a ograničenja dimenzija također se odnose na njega. Veći glazbeni instrumenti (bubnjevi, bas, harfa) prevoze se u teretnom prostoru zrakoplova. Odbacit ćete ih u zračnoj luci kao preveliku prtljagu. Naravno, uz naknadu.

zena slusa muziku

 

Sportska oprema

 

Sportsku opremu ne možete uzeti u zrakoplov kao ručnu prtljagu. Odložite ih kao preveliku prtljagu u prtljažni prostor. Morate unaprijed obavijestiti zračnu tvrtku o prijevozu sportske opreme i platiti odgovarajuću naknadu. To se također odnosi na štapove za pecanje, palice za golf, skutere, daske za surfanje, skije i čizme za skijanje, snowboarde, ronilačku opremu, bicikle (do 30 kg, osim električnih) i mnoge druge sportske opreme.
 

Oružje

 

U svojoj ručnoj prtljazi ne smijete nositi vatreno oružje, pištolje za omamljivanje, predmete oštrih ili oštrih rubova, eksplozive, zapaljive tvari ili uređaje. Ova kategorija također uključuje radni ili tupi alat. Razlog je taj što bi mogli uzrokovati ozljede.

Pazite da u avion ne ponesete ništa što bi moglo nalikovati oružju. Pa makar to bila samo dječja igračka. Ne možete pakirati eksplozive i zapaljive tvari i uređaje u svoju predatu prtljagu. Oni predstavljaju prijetnju sigurnosti zrakoplova.

Nakon duge zime, ponovno se možemo veseliti vremenu izleta u prirodu. Dočarava i mogućnost ludovanja na dugim obroncima slovačkih i svjetskih brda. Imate li već sve što vam je potrebno za ljetno planinarenje?

Nakon duge zime, ponovno se možemo veseliti vremenu izleta u prirodu. Dočarava i mogućnost ludovanja na dugim obroncima slovačkih i svjetskih brda. Imate li već sve što vam je potrebno za ljetno planinarenje?