Kako do jeftinog smještaja i uštedjeti na ljetovanju?

05.05.2022 Daniel Smještaj Podijeli

Odmor za jeftin novac se posebno isplati ako uspijete pronaći lijep i jeftin smještaj u ugodnom okruženju. Znate li kako doći do jeftinog smještaja? Za vas smo pripremili nekoliko savjeta.

Razmotrite vrstu smještaja

 

Hoteli su jako lijepi, ali obično skuplji od ostalih vrsta smještaja. Istovremeno, smještaj koji vas košta jeftinije od hotela nudi niz portala.

Najpopularniji na svijetu je Airbnb.com. Naći ćete niz ponuda za smještaj u domaćinstvu, vikendici, ili lijepom apartmanu. Za nižu cijenu dobivate smještaj koji je često čak i ugodniji od hotela ili pansiona. Osim toga, na taj ćete način bolje upoznati lokalno stanovništvo, zahvaljujući čemu ćete doći do mnogih zanimljivih savjeta za izlete u okolici.

 

 

 

Drugi poznati portal je Booking.com. Na portalu u tražilicu unesete željenu lokaciju i datum i vidjet ćete sve raspoložive kapacitete, uključujući smještaj u blizini. Možete sortirati rezultate pretraživanja prema popularnosti, ocjeni i cijeni. Privatni smještaj možete pogledati i zasebno. Naravno, ovaj portal nije jedini te vrste. Također možete pronaći odlične ponude na portalima kao što su Hotels.com i drugi.

Odlična alternativa za smještaj su i usluge kao što su:

Couchsurfing - besplatan smještaj na kauču u domu domaćina,
House Sitting - smještaj za njegu kućnih ljubimaca ili zalijevanje cvijeća kod doputovanog vlasnika.

 

Potražite fotografije i recenzije
 


Prilikom odabira s bilo koje stranice, preporučamo da pažljivo pregledate sve fotografije traženog objekta. Idealno je ako možete pretraživati ​​i recenzije prethodnih posjetitelja. Tako ćete izbjeći neugodna razočaranja zbog nedovoljne higijene ili nevoljnih postupaka vlasnika.

Također se informirajte o okolici mjesta u koje idete. Neće svi uživati ​​u zvonjavi crkvenih zvona kad požele još malo spavati na odmoru preko vikenda. Na sličan način, noćna buka iz obližnje birtije ili jutarnja truba nestrpljivih vozača na prometnom raskrižju mogu neočekivano "diverzificirati" vaš odmor.

 

Usporedite više ponuda


 
Prilikom odabira uvijek usporedite više ponuda. Osim privatnog smještaja, možete naići i na jeftine pansione u kojima će se osim za smještaj pobrinuti i za prehranu. Uzmite u obzir i usluge koje nudi vlasnik. Neki privatni iznajmljivači također nude razne popuste na atrakcije u okolici ili mogu preporučiti prikladne restorane samo nekoliko stotina metara od smještaja.

 

Pogledajte što plaćate


 
Prikazana vam cijena smještaja možda nije konačna. Provjerite uključuje li vašu boravišnu pristojbu. Konačni iznos se također može povećati ako iznajmljena nekretnina nema svoja parkirna mjesta, a parking ćete morati platiti na lokalnom parkiralištu. To može učiniti vaš jeftin boravak nepotrebno skupim.

 

Vagat će i broj udomljenih gostiju
 


Cijene smještaja također su navedene na različite načine. Na primjer, ako tražite jeftin boravak za dvoje, pogledajte kako je navedena cijena. Neki pansioni, hoteli, ali i privatni vlasnici će vam naplatiti isti iznos, ako ćete biti smješteni samo dvoje ili više. Stoga pažljivo provjerite je li cijena za cijeli objekt ili po osobi.

 

Pokušajte s lokalnim kontaktima


 
Ne morate tražiti jeftin boravak samo na mreži. Pokušajte kontaktirati svoj lokalni informacijski centar ili putničku agenciju. Možda će vam savjetovati mjesto koje ne biste pronašli na internetu, čak i po nižim cijenama.

 

Putovanje izvan sezone


 
Najjeftiniji smještaj obično ćete dobiti ako odete na odmor izvan glavne turističke sezone. Cijene smještaja su nešto niže u proljeće i jesen. Mnogim iznajmljivačima je stalo da zgrada koja je unajmljena bude u trajnom pogonu. I dobivate priliku opustiti se u mirnom okruženju za manje novca.

Prije plaćanja provjerite koje su lokalne atrakcije otvorene u ovom trenutku. Ako idete u planine, također je poželjno provjeriti koje su pješačke staze otvorene u niskoj sezoni. Tako da ne planirate putovanja na koja nećete moći ići.

 

Uživajte u jeftinim boravcima u Hrvatskoj


 
Ne morate uopće tražiti jeftine mogućnosti smještaja. Možete ih pronaći kod kuće u Hrvatskoj. Moći ćete uživati ​​u čarima mora, povijesnim znamenitostima, kupanju ili drugim načinima provođenja slobodnog vremena zaista povoljno. Uštedjet ćete i na troškovima dostave.

Izvrstan smještaj u Hrvatskoj pronaći ćete na mnogim portalima. U nastavku vam donosimo odlične ponude za smještaj kod kuće. Booking kupon za popust definitivno će vam pomoći da odaberete najbolji odmor ne samo na svijetu, već i kod kuće - u Hrvatskoj.