Koja krema za lice sa zaštitnim faktorom je prava za vas?

18.07.2022 Daniel Obitelj Podijeli
krema za lice spf

Žudite li za prekrasnom ljetnom preplanulošću? Prilikom njege kože tijela ne zaboravite na kožu. Ona zaslužuje kvalitetnu kremu za lice sa zaštitnim faktorom tijekom ljeta.

Volite li ugodnu toplinu kada vam sunce grije cijelo tijelo? Čak i ako provodite kraće vrijeme na suncu, razmislite o kremi za sunčanje, koja će spriječiti neželjeno peckanje kože. Ovo se dvostruko odnosi, posebno na kožu.

Tražite proizvode za sunčanje cijelog tijela? Zaštitu od sunca od A do Ž donosi Notino.

Kako odabrati kremu za lice sa zaštitnim faktorom?

 

Kremu za sunčanje karakterizira gušća tekstura. Dostupan je u nekoliko varijanti za različite tipove kože.

Uzmite si vremena pri odabiru kreme za sunčanje za svoje lice. Svakako nemojte posegnuti za najdostupnijim i najjeftinijim proizvodima na koje naiđete u trgovini. Velika je vjerojatnost da vam neće pružiti dovoljnu zaštitu od sunca.

krema za lice spf

Najbolji SPF za lice je onaj koji:

- pruža zaštitu od UVA i UVB zraka,
- odgovara vašem tipu kože,
- zaštitni faktor SPF je najmanje 30, idealno SPF 50 (vrijednost SPF određuje koliko se puta povećava prirodno vrijeme zaštite kože).
 

Slušajte svoju kožu

 

Svaka koža je drugačija. Zato joj treba proizvod za sunčanje dizajniran za nju. Odaberite kremu za lice sa zaštitnim faktorom prema tipu kože. Na tržištu ih možete pronaći mnoge, na primjer:

- Suha koža – traži kremastu teksturu s hidratantnim učinkom.
- Mješovita ili masna koža - treba fluid (kremu) koji ne opterećuje i ograničava proizvodnju sebuma.
- Osjetljiva koža - bit će lijepa ako koristite kreme bez nadražujućih tvari.
- Normalna koža - ljeti preferira blažu hidratantnu kremu, a zimi gušću.
- Alergijska koža – posvetite joj posebnu njegu dermokozmetičkim preparatima. Ako vas muče pigmentne mrlje, odabrane SPF kreme pomoći će vam da ih smanjite i spriječite nastanak novih.

U asortimanu proizvoda za sunčanje Ljekarna.hr pronaći ćete i posebne dermokozmetičke proizvode. Njegujte svoju kožu onako kako zaslužuje.

zena lezi na plazi

Kreme sa zaštitnim faktorom za područje oko očiju

 

Područje oko očiju je najosjetljivije područje na vašem licu. Stoga zahtijeva specifičnu njegu u vidu krema za područje oko očiju sa zaštitnim faktorom. Njihovom upotrebom spriječit ćete nastanak prvih bora i podržati mladenački izgled područja oko očiju.

SPF samo tijekom ljeta?

 

Kremu sa zaštitnim faktorom trebate koristiti svaki dan, bez obzira na doba godine i provodite li vrijeme vani. Čak i ako nije sunčan dan, određena količina UV zračenja prodire čak i između oblaka. Svakodnevnim nanošenjem kreme sa zaštitnim faktorom gradite prirodnu zaštitu kože od neželjenih učinaka sunčeve svjetlosti i sprječavate prerano starenje.

zena lice


Dosljedna primjena


 
- Dio svakodnevne rutine - neke dnevne kreme već sadrže SPF. Ako nije u vašem, posljednji korak njege kože trebao bi biti zasebno nanošenje kreme za sunčanje. Za kožu je najbolje ako vaša dnevna krema već sadrži SPF faktor.
- Otprilike 30 minuta prije izlaska iz kuće.
- Prava količina - oko 1 čajnu žličicu kreme nanesite na vrat i lice.

Pružite svojoj koži njegu i zaštitu od sunca u jednom koraku. U popularnom e-shopu Pink Panda možete pronaći dnevne kreme sa sadržajem zaštitnog faktora.

Savjeti za sunčane dane

 

- Koristite SPF kremu svaki dan.
- Idealni su proizvodi s faktorom 30 i 50.
- Dovoljna količina kreme sa zaštitnim faktorom za lice i vrat je oko 1 čajna žličica. Ako nanosite manju količinu ili neredovito, zaštita od sunca je značajno smanjena.
- Ne zaboravite sve dijelove lica - nos, uši, područje oko očiju itd.
- Nakon svakog kupanja ili sušenja ručnikom ponovno nanesite preparat. Također nakon svaka dva sata od prethodnog premazivanja.
- Ne boravite na suncu od 11 do 15 sati.
- Nosite pribor za zaštitu od sunca - naočale, šešir itd.

zena pozira

Sezona je tu. Ako još uvijek ne znate koju destinaciju posjetiti, pročitajte naš članak kako odabrati dobar smjštaj. Osim sjajnih iskustava, na ovim ćete mjestima ponijeti i savršen ten.

Nemojte odgađati kupnju kreme za lice sa zaštitnim faktorom. Što ga prije nanesete na kožu, to će vam koža prije zahvaliti svojim zdravim, mladolikim i lijepim izgledom.