Imate li malo mjesta za sedenje na balkonu? Povećajte ovim trikovima

balkon

Živite u gradskom stanu, ali volite provoditi puno vremena na otvorenom? Savjetovat ćemo vas kako vješto stvoriti malu balkonsku sjedalicu čak iu stvarno ograničenom prostoru.

Je li vam balkon najdraži prostor u cijelom stanu? Možete ga učiniti ugodnim i opremiti prema svojim željama. Boravak na otvorenom bit će još ugodniji.

Mali balkon za sjedenje

 

Balkoni stanova obično ne pružaju puno prostora. Stoga je neophodan pravi izbor namještaja. Također sav pribor i njihov smještaj. Kako ne ispuniti balkon, a istovremeno stvoriti ugodno balkonsko sjedalo na njemu? Usredotočite se na ova 3 elementa.

 

Namještaj

 

Prilikom opremanja balkona najvažniji je izbor namještaja. Ona je nosivi element kojem prilagođavate sve ostale ukrase. Možete birati između nekoliko vrsta materijala. Volite li drveni ili metalni namještaj, preferirate li klasični ratan ili trenutno trendi namještaj od paleta?

 

Od kojeg materijala odabrati namještaj?

__check

Metal - pruža stabilnost, visoku nosivost ili otpornost. Posljednje, ali ne manje važno, dug radni vijek. Prilikom odabira oduševit će vas i jednostavno održavanje.

__check

Drvo  - je najpopularniji materijal za namještaj ne samo za balkone, već i za terase. Pruža mogućnost različitih boja i dugi vijek trajanja. To ga čini najčešće korištenim materijalom za proizvodnju namještaja.

__check

Ratan- je izvrstan materijal ako želite izdržljiv, čvrst i stabilan balkonski namještaj.

__check

Palete - možete napraviti potpunu klupu za sjedenje sa samo 3 palete. Nadopunite ga sjedalima i jastucima. Rezultat će biti moderan i jeftin namještaj.

 

 

 

 

Kakav namještaj možete izabrati?

__check

Stol - osim praktične funkcije, može ispuniti i onu estetsku te služiti kao ukras. Od dostupnih balkonskih stolova možete birati između okruglog, pravokutnog ili četvrtastog oblika.

__check

Stolice – klasične možete zamijeniti sklopivim. Spremite ih u kutiju za zimu i ponovo ih izvadite početkom proljeća. Idealne su za vas ako vam je balkon jako mali.

__check

Klupa - je nešto udobniji komad namještaja u odnosu na stolice. Što kažete na klupu sa spremištem? Njime ćete pametno riješiti problem s nedostatkom prostora.

__check

Set namještaja - ako ste detaljista i želite da vaša balkonska garnitura bude u pravoj kombinaciji, odlučite se za balkonsku garnituru. Također je odličan za stvarno male prostore.

Tražite veliki izbor balkonskih garnitura za sjedenje? Prije nego što posjetite trgovinu, pogledajte online ponudu stolica, stolova, klupa, ali i garnitura i ostalog namještaja.

Koje cvijeće odabrati za balkon?

__check

Južno – balkonsko cvijeće za direktno sunce su dobro poznate pelargonije, petunije i oleandri. Citrusi i ukrasne trave također uživaju na suncu.

__check

Istočni - jutarnje sunce i djelomična sjena idealni su za fuksije, zvončiće ili klematis.

__check

Zapadni - na njemu će također uspijevati pelargonije, petunije i dalije.

__check

Sjeverna - birajte između različitih vrsta fuksije, bršljana ili hortenzije

 

Mnoge začinske biljke prikladne su i za balkonski uzgoj. Zatim ih možete koristiti u kuhinji. Što kažete na bosiljak, mirisni ružmarin ili lavandu, osvježavajuću mentu ili vlasac i kadulju? Sve ih možete uzgajati na svom balkonu bez puno brige.

Što je s cvijećem za balkon tijekom cijele godine? Idealne su razne vrste četinjača, kamenjari, niske trajnice i biljke koje se vuku. S njima će vaš balkon blistati u bojama tijekom cijele godine.

Domaće limunade sastavni su dio leta. Po našim receptima možete ih pripremiti brzo, jeftino i u udobnosti svog doma. Osim toga, izvrsno će okusiti na vašem "novom" balkonu.

 

Dodaci za balkon

 

Dodaci mogu svaki prostor učiniti ugodnijim i dati mu pravu atmosferu. Ovo su naši drugi savjeti za estetske i funkcionalne balkonske dodatke.

__check

Knjige – napravite malu knjižnicu na svom balkonu. Jedna polica s nekoliko knjiga cijeli balkon čini posebnim. Ili ih pospremite na klupu s prostorom za pohranu. Na tebi je.

__check

Suncobran – ne smije nedostajati na vašem balkonu. Pružit će vam ugodan hlad tijekom vrućih dana. Balkonski suncobrani imaju manji promjer u odnosu na vrtni suncobran. Ipak, ističu se svojim izgledom, a mnogi od njih omogućuju podešavanje nagiba.

__check

Rasvjeta - tijekom vrućih ljetnih, ali i ugodnih jesenskih večeri, rasvjeta će učiniti atmosferu Vašeg balkona ugodnijom. Svakako se kladite na lampione i svjetlosne lance.

__check

Jastuci, deke i drangulije - bez obzira na to koristite li ih više ili manje, učinit će vaš balkon ugodnijim. Jednostavno, nikad ih dosta.

 

Čak i najmanji balkon može izgledati sjajno. Odabirom pravog namještaja i dodataka, možete ga pretvoriti u mjesto iz kojeg nećete htjeti otići. Iskoristite li akciju vrtnog namještaja, uštedjet ćete novac pri opremanju balkona.