Hoće li gorivo poskupjeti i dalje? Imamo odgovor za vas

21.10.2022 Natália Gorivo Podijeli

Koliko plaćate za točenje goriva i hoće li gorivo poskupjeti i dalje? Donosimo aktualnu usporedbu cijena goriva. Osim toga, saznat ćete i kako na njemu možete što više uštedjeti.

Posljednjih mjeseci vozačima nije preostalo ništa drugo nego dublje zabiti u novčanik. Razlog je rast cijena goriva.

Dobra vijest je, međutim, da cijene goriva polako počinju padati. Koliko ćete platiti za točenje goriva? A kako je to u inozemstvu? Pogledajte pregled aktualnih cijena i naše savjete kako uštedjeti na točenju goriva.

Gorivo nije jedino što trenutno dodatno plaćamo. Mijenjanje guma na automobilima također je skupo.

__bulb
Kako uštedjeti na zamjeni guma

Odaberite uslugu prilikom izmjene guma ili se oslonite na svoje znanje? Ovo je pitanje koje svake godine muči stotine vozača. U želji da uštedimo u mnogim slučajevima, odabrat ćemo način izmjene guma koji će nam paradoksalno donijeti dodatne troškove. Kako zaista možete uštedjeti novac prilikom mijenjanja guma? Kada se isplati početi sami mijenjati gume, a kada je pametnije posjetiti autoservis?

Troškovi stanovanja nisu iznimka. Skuplja nafta ili globalni društveni problemi negativno su se odrazili na našu svakodnevicu.
 

benzinska-postaja-za-automobile

__bulb
Kako štedjeti na stanovanju?

Rastući troškovi života prisiljavaju nas da stalno preispitujemo svoju potrošnju i razmišljamo o tome kako bismo mogli uštedjeti nešto dodatno svaki mjesec. Troškovi kućanstva predstavljaju veliki dio našeg proračuna, pa je dobra ideja početi štedjeti upravo ovdje.

Aktualna usporedba cijena goriva

 

Cijene goriva su porasle u svim zemljama. Na prvi pogled smiješne razlike u centima uvelike će utjecati na konačni iznos.

 

Točenje goriva ovdje i u susjednim državama

 

Jeste li ikada razmišljali o tome da odete do nekog našeg susjeda natočiti gorivo? Dobro razmislite prije nego krenete. Koliko da se cijene stalno mijenjaju, možda se uopće ne isplati.

Kakve su trenutno cijene benzina i dizela u Hrvatskoj i okolnim zemljama? Prođite kroz ovaj cjenik goriva.
 

aktualna-usporedba-cijena-goriva

Cijene benzina i dizela u zemljama okruženja od 21.10.2022

Izvor: www.cargopedia.net

 

Kako uštedjeti na točenju goriva? Ovo su 3 praktična savjeta.

Iskoristite popuste i bonuse na benzinskim postajama

 

Jeftiniji benzin, dizel, druge nagrade i bonusi. Sve to možete nabaviti na nekim benzinskim postajama. Dovoljno je da imate njihovu karticu vjernosti.

Naravno, uvjeti njihovog prikupljanja i primjene različiti su ovisno o benzinskoj postaji.

 

Popuste i bonuse možete ostvariti na nekoliko benzinskih postaja:

Smanjite potrošnju vašeg automobila

 

Također možete uštedjeti na točenju goriva smanjenjem potrošnje vašeg automobila. Kako to učiniti:

__check

vozite glatko

__check

kočite motorom

__check

planirajte svoje putovanje

__check

ugasite motor

__check

brinite se za auto

auto-na-putu

Mobilne aplikacije benzinskih postaja

 

Ima li vaša omiljena benzinska postaja mobilnu aplikaciju? Ne zaboravite je pitati kad sljedeći put budete punili. Može vam pomoći uštedjeti nekoliko desetaka kune.

Postupak je jednostavan. Pokazat će vam najbliže benzinske postaje s vaše lokacije. Ako imate dovoljno goriva, ne morate točiti kod konkurencije s manje povoljnim cijenama. Pritom ste sigurni da ćete stići na "svoju" benzinsku postaju.

 

Nekoliko benzinskih postaja nudi mobilne aplikacije za preuzimanje:

covjek-u-autu

Trebate li svakodnevno koristiti automobil? Ne možete li nikako zamijeniti ovaj način prijevoza? Onda vam ne preostaje ništa drugo nego natočiti gorivo po trenutnim cijenama. Dobra je vijest, međutim, da nekoliko stručnjaka predviđa postupno smanjenje cijena goriva i tijekom jeseni.

Jedan od načina uštede na gorivu je kupnja električnog automobila. Znate li koje su prednosti i mane električnih automobila? Možda će vam naš članak pomoći da donesete odluku.