Tajna savršenog božićnog ukrasa

bozicni trendovi

Produžite radost Božića i ukrasite svoj dom sada. Koji su trendovi božićnih ukrasa ove godine i gdje se mogu nabaviti najljepši ukrasi, ukrasi ili božićne lampice?

Ne samo ljubitelji minimalizma, već i pobornici bogatih božićnih ukrasa ovog će Božića pronaći nešto po svom ukusu. Nekoliko aktualnih trendova izvještava o povratku prirodnim materijalima, neutralnim bojama i minimalnim ukrasima. No, ljubitelje tradicionalnog Božića zasigurno će razveseliti što uz minimalizam ove godine idu i bogata dekoracija i klasične božićne boje, poput crvene i zlatne.

 

Povratak prirodi

 


Prirodni božićni ukrasi i ove su godine veliki hit. Prednost je što ne koštaju gotovo ništa i možete ih napraviti sami. Sve što trebate učiniti je skupiti nekoliko grančica i staviti ih u vazu. Lijepo izgledaju i same po sebi, ali ako želite, možete pričvrstiti razne prirodne ukrase, poput sušenih naranča ili češera. Ili ih možete ukrasiti malim slamnatim ili drvenim ukrasima. Ako nemate vremena, ne morate se ni o čemu brinuti – u trgovinama ćete i ove godine pronaći puno prekrasnih božićnih ukrasa od prirodnih materijala. Na Vivrehome.hr čekaju vas drveni svijećnjaci ili figure koje će vam pomoći da dočarate pravu toplinu doma. U aktualnoj ponudi e-trgovina nalaze se i mnogi drugi prirodni ukrasi, poput drvenih jaslica, pletenih vijenaca ili slamnatih figura.

izvor: Vivre.hr

Poplava bijele boje

 


Vjerojatno nikoga neće iznenaditi da je bogato zastupljen trend i bijela koja dočarava snijeg i zimu te je savršeno utjelovljenje Božića. Bijela dekoracija naći će primjenu i u minimalističkim stanovima i u domovima u kojima nije pošteđen dodataka. Zamislite kako snijeg nečujno pada izvan prozora, vatra koja gori u kaminu, topla bijela krzna su položena na tlo, sjedalo je ukrašeno jastucima i snježnobijeli pokrivač bačen preko stolice. Želite li i ove zime svoj dom učiniti ugodnim, na Momax.hr ćete pronaći ukrasne jastuke, deke ili ukrasne deke. Međutim, ove godine bijelu boju nećete pronaći samo na tekstilu, već se u velikoj mjeri pojavljuje i na božićnim kuglicama i vijencima. Ukrasi od umjetnog snijega vraćaju se u modu. Kao što vidite, snijeg je ove godine prekrio gotovo sve – ako tijekom blagdana nismo vidjeli snijeg, sigurni smo da će zabijeliti, barem u našim domovima.

 

Stvorite čarobnu atmosferu svjetlima

 


Zar ne možete ni zamisliti blagdane bez božićnih lampica? Upaljena rasvjeta i zapaljene svijeće sinonim su za božićne blagdane, a ujedno je i jedan od najbržih načina da se odmah stvori svečani ugođaj. Lanci imaju svestranu primjenu - možete ih koristiti ne samo za ukrašavanje drvca, već i za prozore, ograde, zid, okvir kreveta ili sobne biljke. Sada možete dobiti prekrasne unutarnje i vanjske božićne lampice na Svjetiljkasvijetlo.hr. Trend višebojnih lanaca postupno se napušta, a posebno dolaze do izražaja jednobojni laki lanci. Ali što odabrati? Ne možete mu poreći hladno svjetlo, ali ako želite da vaš dom tijekom blagdana izgleda ugodno , odaberite lančiće i lagane ukrase koji emituju toplo svjetlo. Posegnete li za LED rasvjetom umjesto klasičnih lanaca, značajno ćete uštedjeti.

izvor: svijetiljkasvijetlo.hr

Minimalistički vijenac

 


Ako i vi mislite da u jednostavnosti ima ljepote, oduševit će vas ovogodišnja ponuda vijenaca među kojima prevladavaju zeleni vijenci samo od iglica i lišća. Ako vam se čini previše minimalistički, možete koristiti žicu ili ljepilo kako biste na njega pričvrstili ukrase, svjetla ili mašne. Osim vijenca na ulaznim vratima, ne zaboravite kupiti i jedan iznutra – dizajneri interijera preporučuju da ga objesite na zid, ogledalo ili prozor.

 

Prilagodite svečani stol za ukras

 


I ove godine blagovanje je u duhu prirodnih trendova – zemljanih nijansi, lanenih salvete ili drvenih stolnih ukrasa. Ne morate puno ulagati, samo zamijenite salvete, svijeće i ukrase u vazi ili promijenite njihov raspored. Želite li unijeti mrvicu božićnog ugođaja u kuhinju, na xxxlesnina.hr od sada ćete pronaći porculanske tanjure, šalice ili posudice za slatkiše s božićnim motivima.

Trendovi za Božić 2021

 

 

• zlatno u kombinaciji s tamnozelenom, bordo ili tamnoplavom
• gusta božićna drvca i glomazni vijenci
• metalni ukrasi za drvce
• lažni snijeg
• retro dekor
• ligaturni ukrasi
• više od jednog božićnog drvca
• DIY ukrasi

 

Napravite sami ukrase

 


Izrada ukrasa je lakša nego što se na prvi pogled čini. U sljedećem dijelu naše božićne serije donijet ćemo vam jednostavne upute za izradu ukrasa i ukrasa koje možete lako izraditi i sami.