Kako uspjeti uz djecu i home office? Probajte ovo

15.03.2021 Daniel Obitelj Podijeli
nasmijano djete

Škole i vrtići zatvoreni su nekoliko tjedana i više ne znate što biste s djecom kod kuće? Za vas smo pripremili zbirku nekoliko provjerenih savjeta o tome kako se s njima možete zabaviti tijekom ovih izvanrednih "praznika".

Eto, trenutna situacija nikome nije laka. Pogotovo ako uz brigu o djeci morate voditi i kućni ured. Naravno, razlika je u tome imate li kod kuće mali vrtić ili podružnicu školske dobi. U svakom slučaju, dobro je ako dan podijelite na barem dva dijela i slijedite postavljeni režim. Barem bi jutro trebalo pripadati domaćim zadaćama, a poslijepodne odvojiti za zabavu. Naravno, bajke i igre na tabletima ili pametnim telefonima naći će svoje mjesto u svakom domaćinstvu u takvoj situaciji. Međutim, donosimo vam i druga rješenja.

 

1. Budite kreativni

 

Izvadite flomastere, bojice i papire u boji i počnite stvarati. Na Internetu ćete pronaći mnoge upute za proljetno stvaranje s djecom. Prije Uskrsa bili su to originalni uskrsni ukrasi, nakon čega će se dodati i druge originalne ideje. Također možete zajedno igrati društvene igre - ali na drugačiji način nego nekada. Na primjer, čoveče ne ljuti se možete zamijeniti aktivnostima koje će djeca morati obaviti (napraviti 10 čučnjeva). Mašti nema ograničenja.

2. Čitajte

 

Kada, ako ne sada, najbolje vrijeme za preuzimanje zaboravljenih knjiga. Ne samo prije spavanja, već u bilo koje doba dana - dobru bajku ili uzbudljivu priču nikada ne treba baciti. Ako vam na polici nedostaje prikladna knjiga, naručite je s popustom u trgovini eknjižara.hr.

 

3. Neka vaš dom bude igralište

 

Naravno, niti jedno dijete ne može izdržati cijelo jutro prilikom crtanja ili rezanja. Ako nemate priliku otići s njim u dvorište ili negdje u prirodu, dopustite mu da kod kuće odvodi višak energije. Što kažete na primjer da napravite malo igralište od dječje sobe? Na primjer, za najmlađe možete pretvoriti malu kadicu u mini pješčanik, koji napunite kuglicama. Također će dobro poslužiti veća kartonska kutija od koje možete napraviti automobil-igračku, čamac ili čak raketu. Starija djeca će cijeniti bunker ili stazu s preprekama, koja će zamijeniti zatvorene penjalice.

 

4. Uključite djecu u kućanske poslove

 

Sva djeca bi se željela zabavljati cijeli dan. Ali nemojte osjećati da sve morate sami raditi kod kuće. Ako pozitivno motivirate djecu, sigurno će vam pomoći u kućanskim poslovima. Manja djeca mogu spremati igračke, veća će pomoći kod pranja posuđa ili usisavanja. I najveća zabava, naravno, može biti zajedničko kuhanje.

 

5. Kuhajte zajedno

 

Zajedničko kuhanje idealan je način za zabavu posebno mlađe djece. Potrebno je više strpljenja, ali se isplati. Već možete očekivati ​​pravu pomoć starije djece. Izbor hrane prilagodite dobi i mogućnostima djeteta - oni manji mogu, na primjer, pripremiti potrebne sastojke iz hladnjaka, oprati voće ili povrće, poslužiti posuđe ili miješati tijesto. Djeca također vole postaviti stol i pomoći u čišćenju. Takvo zajedničko kuhanje zbližit će vas i dovesti u dobro raspoloženje. I to ima još jednu korist - ako djeca pomažu u pripremi hrane, radije će konzumirala svoje dijelo.

 

6. Kad tehnologija, onda s razlogom

 

Definitivno ne želite dijete ostavljati na mreži cijeli dan. Dakle, nakon što omogućite njihov tablet ili pametni telefon, pokušajte odabrati sadržaj za njih. Danas ćete na internetu pronaći mnogo umjetnika koji rade internetsko kazalište ili čitaju priče prije spavanja za najmlađu djecu. U mnogim domaćinstvima, naša im se djeca svakodnevno raduju. Među njima ćete pronaći i one koji obrazuju - na primjer, zašto moramo biti kod kuće, zašto moramo prati ruke i tako dalje. To djeci olakšava razumijevanje mnogih stvari. A one veće? Ima i za njih puno kvalitetnog sadržaja, samo ga trebate potražiti. Međutim, koristite roditeljski nadzor na svojim uređajima kako biste spriječili pretjerano gledanje ili gledanje neprikladnog sadržaja nad glavom.

 

Što god ste odabrali iz naših nadahnuća, pokušajte ovo razdoblje shvatiti samo kao razdoblje. A posebno kao prilika da više vremena provodite sa svojom djecom.