Jeftini Airbnb smještaj - kako do njega?

Putujete li mnogo? Želite li znati kako uštedjeti na smještaju? Preporučamo da isprobate uslugu Airbnb, jer ona također postaje sve popularnija u Hrvatskoj.

Što je to točno i kako uštedjeti na Airbnbu? Savjetovat ćemo vas u sljedećim redovima.

 

Što je Airbnb?

 

Airbnb je skraćenica za Air bed and breakfast. Riječ je o svjetskoj mreži u kojoj ljudi iznajmljuju svoje stanove, kuće ili sobe drugim ljudima. Internetska stranica www.airbnb.com, povezuje domaćine i goste.

Domaćini iznajmljuju smještaj dugoročno ili samo na određeno vrijeme, primjerice za vrijeme odlaska na godišnji odmor. I što je najvažnije, cijene u ovakvom tipu smještaja obično su puno povoljnije nego što biste dobili u npr. hotelu. Kako ovo funkcioniše?

Pronalaženje jeftinog smještaja ne mora biti teško. U našem smo članku za vas saželi nekoliko savjeta kako uštedjeti ne samo na odmoru, već i na smještaju.

 

Ako ste domaćin
 

Imate li sobu viška u kući ili stanu? Možete ga iznajmiti! Prijavite svoj smještaj na Airbnb stranici, dodajte upečatljive fotografije i opišite zašto bi zainteresirana strana trebala odsjesti kod vas. Ne zaboravite istaknuti neke pogodnosti (npr. blizina centra grada ili trgovine i sl.).

Cijenu smještaja određujete sami, a prijava je besplatna. Obično plaćate fiksnu naknadu za uslugu od 3% po rezervaciji (jedna od najnižih za slične usluge). Plaćanje za smještaj možete dobiti odmah po dolasku gosta.

Ako ste gost


 
Slijedite ove jednostavne korake kako biste pronašli dobar smještaj putem Airbnba.

__check

na stranici Airbnb unesite mjesto planiranog boravka, dodajte datume dolaska i odlaska te broj gostiju

__check

vidjet ćete slobodne smještaje za koje možete primijeniti dodatne filtere

__check

vrsta smještaja – privatni smještaj, ili najam cijelog stana ili kuće, zasebne sobe ili zajedničke sobe s ostalim iznajmljivačima

__check

raspon cijena - minimalna i maksimalna cijena za jedno noćenje

__check

broj spavaćih soba i kreveta - možete čak odrediti i broj kupaonica

__check

opremljenost smještaja - kakva bi trebala biti njegova opremljenost (unutarnja i vanjska) i gdje bi se smještaj trebao nalaziti (u blizini plaže, u centru i sl.)

__check

možete odabrati želite li smještaj s opremom bez prepreka i na kojem jeziku želite razgovarati s domaćinom

__check

spremite podatke i pregledajte slobodne smještaje koji vam najviše odgovaraju

9

Za odabrane smještajne kapacitete obratite pozornost na njihovu lokaciju, opis vlasnika i ne zaboravite tuđe recenzije. Oni će vam najviše reći o smještaju preko Airbnb-a

 

izvor: https://sk.airbnb.com/

 

Odabrali ste smještaj preko Airbnb-a? Rezervirajte jednostavno, brzo i jasno na web stranici. Zatim prenesite naknadu za rezervaciju putem svoje platne kartice ili putem Paypala. Airbnb će rezervirati ovaj iznos i dati ga domaćinu na kraju vašeg boravka.

Naš savjet: ako preuzmete aplikaciju Airbnb, možete se povezati s domaćinom i dobiti preporuke za zanimljiva mjesta.

Niste pronašli smještaj koji vam odgovara? Iskoristite ponudu ostalih povoljnih smještaja na Booking.

Kako uštedjeti na Airbnb?

 

Kao što smo spomenuli, obično plaćate manje za smještaj preko Airbnb-a nego što biste platili u hotelu. Ali zar to ne znači da za to ne možete štedjeti? Postoji nekoliko opcija.

1

Registrirajte se na Airbnb

Airbnb nudi početne kredite za nove registrirane korisnike. Dobit ćete ih ako se registrirate putem posebnog linka koji vam je poslao prijatelj ili ste ga pronašli na internetu. Kada kreirate račun na Airbnbu putem ove poveznice, usluga će vam dati kredit prema trenutnoj promociji. Možete ga koristiti već prilikom prvog boravka.

2

Preporučite Airbnb drugima

Airbnb smještaj vrijedi preporučiti svojim prijateljima i poznanicima. Ako rezerviraju putem vaše veze, dobit ćete kredite. Oni će se automatski oduzeti od vašeg sljedećeg boravka i dobit ćete popust. Također možete zaraditi kredite za preporuke domaćina. Dovoljno je da se novi korisnik registrira kao domaćin putem Vašeg linka i iznajmi svoj smještaj. Dobit ćete nagradu u obliku kupona za putovanje.

3

Iskoristite popuste za dugoročni smještaj

Neki smještaji nude tjedni ili mjesečni popust. Stoga se, paradoksalno, može dogoditi da uštedite na smještaju ako ostanete koji dan duže.

 

Ako nikada prije niste koristili Airbnb ponudu smještaja, isprobajte je sada. Što dobivate za to? Uštedjet ćete novac na smještaju, a možete se počastiti boljom hranom ili posjetiti više mjesta i ponijeti nezaboravna iskustva.