5 europskih gradova koji su najljepši tijekom jeseni

rim

Kažu da vas samo putovanje može učiniti bogatijim, iako na to trošite novac. Neka su iskustva jednostavno neprocjenjiva.

Ako odaberete prava odredišta, možete uživati ​​u izvrsnom putovanju čak i sa skromnim budžetom. Za vas smo pripremili izbor od pet mjesta koja su lako dostupna zračnom linijom iz Bratislave ili okolnih gradova i zaista ih vrijedi posjetiti.

Bukurešt


 
Glavni grad Rumunjske na prvi pogled ne zvuči kao otmjena destinacija, ali nemojte se zavarati. Nudi brojne znamenitosti koje oduzimaju dah.

Rumunjski parlament - druga najveća upravna zgrada na svijetu - svakako će vas osvojiti svojom monumentalnošću. Ne propustite posjetiti Carturesti Carusel, jednu od najljepših knjižara u Europi, koja se nalazi u ulici Lipscani.

Skopje
 

Do Skopja možete doći vrlo jednostavno - iz Bratislave redovito leti niskotarifna aviokompanija, a karte možete uzeti i za nekoliko eura. Iako pomalo kičasto, u jesen će vas očarati rascvjetale astre i krizanteme duž gradske šetnice, ulice zamirisale pekarnicama i malim knjižarama.

Također možete razgledati tursku četvrt prepunu prekrasnih malih dućana s nakitom i tradicionalnom odjećom. A domaći kebab i kava pripremljeni na tradicionalni turski način vrijedi kušati.

Jeftine ture za razgledavanje pravi su izbor jer možete putovati povoljnije. Osim toga, možete srediti vize. Kako to učiniti? Reći ćemo vam u našem članku.

__bulb
Kako srediti vize i za koje zemlje su vam potrebne?

I dalje su vam potrebni posebni dokumenti kada putujete u neke zemlje. Kako srediti vize za odabrane zemlje i koliko će to trajati? Odgovori su u našem članku.

Bologna


 
Talijanska Bologna nudi prekrasan pogled, romantične ulice, odličnu pizzu i vrhunska vina. Osim toga, u jesen je intimnija atmosfera nego usred ljetne sezone. Zahvaljujući klimi, vrijeme je ugodno do sredine studenog.

Nedaleko od Bologne nalazi se gradić Modena s muzejom posvećenim Enzu Ferrariju. Ovdje će svaki ljubitelj automobila pronaći nešto za sebe. Sve od povijesti trkaćih automobila do suvremenih luksuznih cestovnih modela može se pronaći na jednom mjestu u arhitektonski promišljenom muzeju nedaleko od željezničke postaje Modena.

Stockholm
 

Toplo se odjenite, kupite karte na vrijeme i odaberite dobar smještaj - preporučamo, primjerice, portal Airbnb na kojem možete pronaći prave dragulje uređene u skandinavskom stilu i to po povoljnijim cijenama od hotelskih soba. Stockholm je jedan od skupljih europskih gradova, no iskustvo će vam ostati u sjećanju do kraja života.

Grad se prostire na nekoliko otoka povezanih mostovima i gustom mrežom javnog prijevoza. Svakako se isplati uložiti u višednevnu prepaid karticu za metro i uživati ​​u udobnom prijevozu i do udaljenijih mjesta. Ne propustite Djurgraden, prekrasno područje sa staklenicima i muzejima.

Trebate najučinkovitiji način da dođete do zračne luke? Koristite autobusni prijevoz i putujte udobno, bezbrižno i povoljno.

Porto
 

Volite li vino, riblje specijalitete i lutanje uskim uličicama, u jesen ćete se zaljubiti u Porto. Ne propustite vođenu degustaciju porta u jednom od podruma koje ćete pronaći u Vila Nova De Gaia. Iz centra grada lako možete doći pješice preko mosta Ponte D. Luís I.

Ako vas podsjeća na Eiffelov toranj, nije slučajno. Sagradio ju je isti čovjek koji je izgradio poznati pariški toranj. U isto vrijeme, Porto nudi mnoge savjete za izlet. Ako je vrijeme lijepo, otiđite na Praia de Costa Nova - to je jedna od najljepših plaža u Europi.

Jeftini Airbnb smještaj - kako do njega?

Putuješ li mnogo? Želite li znati kako uštedjeti na smještaju? Preporučamo da isprobate uslugu Airbnb, jer ona također postaje sve popularnija u Hrvatskoj.

__bulb
Jeftini Airbnb smještaj - kako do njega?

Putujete li mnogo? Želite li znati kako uštedjeti na smještaju? Preporučamo da isprobate uslugu Airbnb, jer ona također postaje sve popularnija u Hrvatskoj.