Imaš li promišljen poklon za Međunarodni Dan djece? Ovo su naši savjeti

10.05.2023 Natália Kupovina Podijeli
djete-koj-jede

Za nekoliko dana slavimo Međunarodni Dan djece. Jesi li već smislio nešto posebno za svog mališana? Ako ne znaš što pokloniti, evo naših ideja.

Među je lijepim obavezama svih roditelja priprema proslava i odabir darova za djecu za rođendane i druge proslave. Jedan je od takvih važnih dana Međunarodni Dan djece. Proslavi ga lijepim poklonom za svoju djecu. Na kraju krajeva, poseban je to dan za njih kao i za tebe.

Znamo da odabir poklona nije uvijek jednostavnan. Između ostalog, važno je uzimati u obzir dob djece. Ono to što vole mali klinci vjerojatno neće odgovarati tinejdžerima.

TOP sekcije uključuju igračke, dječju modu i proizvode za bebe, namještaj, elektroniku, putovanja i osiguranje. Cjelokupnu ponudu pogledaj u rubrici Dan djece. Što te je najviše zanima?

mama-sa-sinom


Već više od 70 godina obilježavamo Međunarodni Dan djece


Ideja o stvaranju ovog praznika pojavila se prvi put na Svjetskoj konferenciji za dobrobit djece. Održana je 1925. godine u Ženevi u Švicarskoj uz sudjelovanje predstavnika raznih zemalja.

U Hrvatskoj se MDD slavi od 1959 god. Zanimljivo je da ovaj praznik u nekim zemljama pripada na sasvim drugi datum, dok je u Hrvatskoj taj datum 1. lipnja.

Ipak, njegova poanta ostaje ista za sve - zaštititi djecu i prava djece.
 

“Djeca su nevjerojatno važna. Oni su budućnost svijeta.” – Elton John
 

mama-se-igra-s-djetetom


Na Dan djece započni proslavom


Kakav je to praznik da ga ne proslaviš u velikom stilu sa svojim mališanima? Pripremi obiteljsko slavlje s dekoracijama i poslasticama. Naravno, nemoj zaboraviti spakirati slatkiš za malog slavljenika. U kategoriji hrana i piće možeš pronaći dobru ponudu.

Zdrave alternative slatkišima uključuju, na primjer:
 

__check

liofilizirano voće

__check

kremu od lješnjaka

__check

kašu od malina

__check

domaći puding

__check

voćni pire

__check

med

__check

čips od povrća

dvije-djevojke-slave


Igračke i odjeća za najmlađe


Imaš li klinca kod kuće? Male bebe ne mogu toliko uočavati i cijeniti darove kao starija djeca. Ako im ipak želiš nešto pokloniti, razmišljaj praktično. Djeci od 1 godine možeš nabaviti prve veće igračke. Osobito su popularne one za razvoj motorike, primjerice drvena igračka s čekićem.

Bebe rastu vrlo brzo. Otvori ovu e-trgovinu i dodaj odjeću.

mama-i-djete-se-igraju


Veću djecu od 3 godine razveselit će interaktivne igračke, razne kocke za gradnju ili prvi dječji izbacivač. Prikladan poklon su i edukativne knjige. Biraj one s puno slika koje im će privući pozornost.

Za razvoj će im dobro doći i razne radne bilježnice, prilozi ili enciklopedije. Odaberi ih iz ponude u kategoriji knjige.
 

dijete-cita-knjigu-s-mamom


Obnavljena dječja soba


Ne postoji primjer za idealan izgled dječje sobe. Njegov dizajn i stil trebaju odgovarati trenutnim potrebama djeteta. Nemojte zaboraviti da u isto vrijeme, dok djeca rastu, trebate mijenjati i njihovu sobu.

Prije svega, malom djetetu treba dovoljno prostora za igru. Za školarce važno je odvojiti prostor za učenje i prostor za igru. U sobi starijih učenika i tinejdžera treba prevladavati prostor za učenje, nadopunjen dijelom za slobodne aktivnosti.

Prije svake preinake dječje sobe dobro razmisli što i kako želiš promijeniti. To će cijeli proces preuređenja učiniti lakšim i bržim.
 

sator-u-djecjoj-sobi

Namještaj za dječje sobe za male i velike možeš pronaći u Emmezeta.hr profilu e-shopa s mnoštvom kupona za popuste. Djeci već danas pripremi novu dječju sobu. Sve dizajnerske komade možeš pronaći na ovom linku.

Elektronika za slobodno vrijeme


Jesmo li s tim u slozi ili nismo, danas mobiteli nisu u dječjim rukama ništa neobično. Njegova je glavna svrha, osim zabave, uspostavljanje kontakta s vama – roditeljima. Želiš li im pokloniti bolji? Ovaj praznik je savršen za to.

Funkcije mobilnog telefona možete nadopuniti pametnim satovima za još bolju komunikaciju.

Je li igranje računalnih igara jedna od omiljenih aktivnosti u slobodno vrijeme tvoje djece? Onda možeš biti siguran da ih nova igra jako razveseli ovog dana.

Tvoj će mali čitatelj obožavati čitač knjiga. Slušalice ili dječje kamere također su odličan poklon.

Kako bi kupnja ovih uređaja bila još povoljnija, iskoristi ponude iz kategorije elektronika.
 

djeca-se-igraju-s-racunalom


Zajednička iskustva


Po našem mišljenju, najbolji dar koji možeš dati svojoj djeci je vrijeme provedeno zajedno. Bilo da će to biti šetnja šumom, posjet kinu ili bilo što drugo.

Jesi li znao da je Međunarodni Dan djece ove godine u četvrtku? To je savršena prilika da produžiš vikend. Na primjer, krenite u avanturu kampiranja ili otkrivajte nova mjesta svaki dan. Mogućnosti za izlet s djecom ima zaista mnogo.

__bulb
Odaberite najjeftinije putno osiguranje za svoj godišnji odmor

Putno osiguranje trebalo bi biti dio svakog godišnjeg odmora. Znate li kako ga opremiti? U našem članku savjetovat ćemo vas kako do najjeftinijeg putnog osiguranja.

rostilj-u-sumi-s-obitelj


Jesi li bio inspiriran našim savjetima za odabir poklona? Sigurni smo da ćeš za svoju djecu smisliti savršen poklon koji će ih razveseliti. Osmijeh i radost u njihovim očima svakako su vrijedni truda.
 

djete-jede-slatkise