Kako funkcionira Google Play?

05.01.2022 Daniel Internetska kupnja Podijeli

Pametni telefoni su sastavni dio naših života i njihovo korištenje olakšava naš svakodnevni život. Ne samo da putem njih rutinski komuniciramo s obitelji ili prijateljima, već nam instalirane aplikacije pomažu u obavljanju posla, mjerenju aktivnosti, povezuju nas sa svijetom putem vijesti ili podcasta ili nam jednostavno pomažu da se opustimo i zabavimo. A u svemu tome pomaže nam trgovina aplikacija Google Play.

 

 

Poznajete li trgovinu Google Play?

 

 

Google Play, također poznat po svom izvornom nazivu Android Market, je platforma za digitalnu distribuciju tvrtke Google koja je osnovana 2012. Služi kao službena trgovina aplikacija za operativni sustav Android, koja korisnicima ovog operativnog sustava omogućuje pregled, preuzimanje i ažurirati aplikacije dizajnirane za ovu platformu.

Google Play je u osnovi virtualna trgovina. Iako ga većina nas koristi uglavnom za kupnju aplikacija, Google Play se ne odnosi samo na njih. Također nudi digitalni sadržaj u drugim zanimljivim kategorijama, kao što su zabava, filmovi, glazba ili knjige.

Kako biste u potpunosti iskoristili sve što nudi trgovina Google Play, vaš telefon treba imati potreban kapacitet i biti dovoljno brz. Ako vaš telefon više ne može pratiti vaše tehničke zahtjeve, možete iskoristiti stalne popuste na Mobis.hr ili Smartson.hr i birati između širokog raspona telefona s trenutno sniženim cijenama.

 


 
 Google Play aplikacije

 

Google Play nudi i neplaćene i plaćene aplikacije. Možete ih preuzeti izravno na svoj Android uređaj putem (obično unaprijed instalirane) aplikacije Play Store ili instalirati s web stranice Google Play. Aplikacije možete preuzeti ne samo na svoj mobilni telefon ili tablet, već i na svoje računalo. Također možemo ažurirati aplikacije putem Google Playa.
Jeste li znali da je krajem siječnja 2020. Google Play imao oko 2,7 milijuna aplikacija? Ovo je stvarno zanimljiv broj. Još zanimljivija je činjenica da se u trgovinu svakodnevno doda više od 3700 novih aplikacija.

Najviše se preuzimaju uglavnom igrice, no osim njih tu su i aplikacije vezane za uređivanje fotografija i videa na društvenim mrežama, kao i aplikacije koje služe za komunikaciju.


Prema Appbrain.com, najpopularnije aplikacije su u sljedećih 10 kategorija:

 

Kategorija

Broj aplikacija

Obrazovanje

267 116

Poslovanje

183 546

Glazba i audio

179 254

Alati

156 217

Zabava

148 667

Životni stil

132 356

Knjige i priručnici

123 683

Hrana i piće

122 072

Kupovina

113 740

Produktivnost

105 021

 

Top 10 Google Play kategorija. Izvor: Appbrain.com

 

 

Kako kupovati na Google Playu
 

Iako su mnoge aplikacije još uvijek besplatne, aplikacije ili igre koje se dobro plaćaju koje nude razne premium značajke dobivaju na značaju.

 

Kupnja na Google Playu je vrlo jednostavna. Sigurna i praktična mjera protiv neželjenih kupnji je uključivanje zaštite lozinkom. To znači da će prije nego što kupite od vas, aplikacija zatražiti lozinku koju ste postavili. Kada preuzmete plaćene aplikacije, vidjet ćete gumb za kupovinu i iznos koji trebate platiti. Osim toga, možete dodatno platiti za dodatni sadržaj u aplikaciji. Na primjer, zamislite situaciju u kojoj u igri plaćate dodatno za korištenje posebne značajke ili kupujete novac koji koristite u igri. U tom slučaju, aplikacija će vam ponuditi opciju same kupnje premium sadržaja.

Kupujete li prvi put? Prati ove korake:

1

Odaberite aplikaciju

2

Kliknite na gumb koji označava kupnju

3

Pročitajte dozvole i, ako se slažete s njima, potvrdite ih

4

Unesite broj svoje kreditne kartice, valjanost i CVC kod

5

Ispunite tražene podatke i potvrdite uplatu

 

 

 

 

 

                                            Kako mogu platiti na Google Playu?

 

Cijela kupnja je vrlo jednostavna. Također možete vidjeti u našem kratkom postupku da smo odabrali plaćanje kreditnom karticom kao našu najjednostavniji način plaćanja.

Međutim, možete koristiti i druge načine plaćanja, kao što su:

__check

platna i kreditna kartica

__check

Naplata mobilnog operatera - u ovom slučaju svoju kupnju plaćate putem svog mobilnog operatera

__check

paysafecard usluga - za korištenje ove usluge potreban vam je račun koji kreirate na Paysafecard.com

Velika prednost je što ako imate preuzetu aplikaciju, ne morate je ponovno plaćati prilikom instalacije na drugi uređaj. Sve što trebate učiniti je koristiti Google račun na koji ste bili prijavljeni u trenutku plaćanja.