Bliži se Dan djeteta: Znate li kako ćete ih obradovati?

13.05.2021 Daniel Obitelj Podijeli
dan djece

Kako djeci ovaj dan učiniti nezaboravnim? Za to postoji jednostavan recept, za koji su dovoljna samo dva sastojka - vrijeme provedeno zajedno i malo iznenađenje. Donosimo vam popis zabavnih aktivnosti u kojima možete uživati s njima. Uz to, za vas smo pripremili darovne savjete koji će ih zajamčeno obradovati i posebne kupone s popustom zahvaljujući kojima ćete uštedjeti prilikom kupnje darova.

Kada je Dan djeteta?
Dan djeteta obilježavamo svake godine 1. lipnja. Ove je godine bio utorak, pa će biti idealno odvojiti posljednji vikend u svibnju za proslavu. Ako nije hladno, sve to možete provesti u prirodi. Pa, savjetovat ćemo vam kako zabavljati djecu čak i ako kiša pada. Možete li dovršiti sve aktivnosti na popisu?

 

Kako bismo vam uštedjeli vrijeme, na jednom smo mjestu u posebnoj kategoriji Dan Djece za vas jasno posložili kupone za popust. Ne zaboravite ih koristiti pri kupnji i uštedjeti novac.

Počinjemo 17. svibnja.

Aktivnosti (ne samo) na Dan djeteta

Traženje blaga
Ova igra zahtijeva malo dulju pripremu, ali uspjeh s djecom je zagarantiran. U vrtu ili parku sakrijte lišće tragovima s raznim zagonetkama. Ako uspiju dešifrirati sve tragove, blago će ih čekati na kraju igre. O vama ovisi hoće li to biti priželjkivana igračka ili omiljeni slatkiš. Postoji nekoliko načina igranja ove igre. Za njih možete nacrtati i piratsku kartu označavajući sva mjesta na kojima ste skrivali mala iznenađenja. Obični grmovi iznenada se pretvaraju u tajna gusarska skrovišta. Vidjet ćete koliko će uživati ​​u ovoj potrazi. Uspješnu potragu za blagom možete završiti avanturističkim kempingom u vrtu.



Ručno izrađeni teren za mini golf
Prednost ove aktivnosti je što je možete nositi iznutra i izvana. Ako nemate opremu za mini golf, možete koristiti i hokejsku palicu i loptu. Sve što već imate kod kuće možete iskoristiti za izgradnju staze - obrnutu knjigu ili kantu, kartonsku kutiju s rupama ili tvrđu podlogu koju malo nagnete. Beskrajne su mogućnosti. Ako vani igrate mini golf, koristite prirodno valovit teren i jednostavno ukopajte nekoliko rupa u zemlju.
Uz mini golf, s djecom se možete zabaviti i za druge sportske aktivnosti. Skuteri, klizaljke, skateboardi ili igre s loptom mogu se kupiti na Intersport.hr. Sportsku opremu i sportsku odjeću možete pronaći i na Sportvision.hr.

Poigrajte se s njima kao znanstvenici

Profesionalci djecu zabavljaju od najranije dobi, a to definitivno nije iznimka. Naoružajte se dvogledom, mikroskopom, povećalom i ostalim pomagalima za mlade znanstvenike i krenite s djecom u znanstvenu ekspediciju u prirodu. Promatrajte kukce, leptire ili pregledajte lišće ili tragove životinja. Djeca će biti fascinirana kako biljke i životinje izgledaju izbliza. Ili možete zajedno sastaviti kuću za insekte ili kućicu za ptice.
Ako vani pada kiša, postavite kućni laboratorij. Na internetu ćete pronaći mnoge upute za eksperimente za djecu. Sve što vam treba za znanstveno istraživanje, kao i ostale kreativne i obrazovne igračke, možete kupiti s popustom na Toybox.com.hr ili Svijet-beba.hr.

Ispecite kolač ili pizzu zajedno
Uključite djecu u pripremu ukusnih poslastica. Na primjer, s njima možete ispeći čokoladne kolače koje će oni tada moći sami ukrasiti. Pripremite različite vrste ukrasa - zvijezde od čokolade, pametnjakoviće, kristale, kuglice u boji ili razne dodatke i posipke. Također možete pripremiti zdraviju varijantu i torte ukrasiti sitno sjeckanim voćem. Ovog puta zaboravite na klasične bijele kolače i kupite im šarene kolače s motivima njihovih omiljenih likova iz bajke. A što bi rekli kad bi mogli smisliti vlastitu pizzu? Pripremite nekoliko sastojaka u zdjelicama i pustite djecu da ih kušaju po svom ukusu. Ili skupa pripremite zdrave sladolede. Vidjet ćete da djeca više neće moći čekati kad završe. Pomiješajte voće u pire, možete dodati i kokosovo mlijeko ili jogurt, kušati smjesu, uliti u kalupe i pustiti da se smrzne. Djeca će se zabavljati, a istovremeno možete biti sigurni da domaće slastice ne sadrže umjetne boje ili nepotrebno puno šećera.



Obnovite njihovu dječju sobu
Pripremite im veliko iznenađenje za Dan djeteta i preuredite njihovu dječju sobu. Ovisno o proračunu, možete se odlučiti za cjelovito preuređenje ili promijeniti samo nekoliko detalja u sobi, poput boje na zidovima ili dodataka u obliku dječje posteljine, kutija za odlaganje u boji ili prostirki. Inspirirajte se na web mjestima Vidaxl.hr, Jysk.hr i Momax.hr. U odabir namještaja možete uključiti i djecu.

Napravite svoju knjigu
Izrada knjige uvježbavat će njihove izražajne sposobnosti i pridonijeti razvoju fine motorike. Smislite svoju priču s djecom, i o njima može biti mirno. Napišite na svakoj stranici. Ne zaboravite ostaviti dovoljno mjesta za ilustracije. Da bi knjiga bila šarenija, djeca umjesto bojica mogu uzeti škare i izrezivati ​​slike iz dječjih časopisa. Za izradu će vam trebati crteži, papiri u boji, časopisi, flomasteri, bojice, boje, škare, ljepilo i klamerica kojima ćete zatvoriti pojedine stranice.
Ili odaberite iz bogatog izbora knjiga koje možete kupiti na eKnjižara.hr. Ovdje ćete pronaći prekrasne knjige bajki i dječje enciklopedije.



Maraton društvenih igara
Društvene igre nikada ne razočaraju i mogu zabavljati djecu na duge sate. Dan djeteta izvrsna je prilika za proširenje kolekcije. Koju ćete odabrati? Igra znanja, logike, karte ili memorije? Na Bazzar.hr pronaći ćete brojne društvene igre koje su jasno poredane po kategorijama. Razveselite djecu i organizirajte veliki igrački maraton na kojem će se održati sve njihove omiljene igre.

Doživite virtualne avanture
Iako mnogi roditelji danas pokušavaju ograničiti vrijeme koje njihova djeca provode za računalom, na današnji dan možete napraviti iznimku. Čak je dokazano da igranje igara ima pozitivan učinak na djecu. Pomaže im u poboljšanju kognitivnih sposobnosti, potiče kreativnost, uči raditi u timu, donositi brze odluke ili poboljšati pažnju. Širok izbor igara i dodataka za igre možete pronaći na web mjestu Toybox.hr. Probudite u njima konkurenciju i organizirajte turnir u igrama za njih. Pobjednik može dobiti medalju ili drugu nagradu.

Stvorite dizajnerske komade od starih majica
Nabavite starije majice i majice za koje nećete požaliti kad budu uništene. Pripremite boje ili flomastere za tekstil, šablone, ukrase ili elegantne prijenose za glačanje. I stvaranje može započeti. Djecu može zanositi mašta i na majicama nacrtati bilo kakve motive ili im to olakšati tekstilnim predlošcima. Mnogo je vrsta - životinja, ukrasa ili slova, od kojih mogu stvoriti natpise. Također možete šivati ​​perle ili druge ukrase za dječju odjeću. Kad pripremite svoje kreacije, možete organizirati modnu reviju kod kuće. U e-trgovini Takko.com također možete pronaći stilsku dječju odjeću za djevojčice i dječake. Cipele koje će preživjeti sve dječje ekspedicije možete kupiti na Ecipele.hr.

Kako drugačije možete ugoditi svojoj djeci?
Kliknite Glami.hr i kupite ruksak ili pernicu za novu školsku godinu. Na Lego.hr također možete pronaći širok izbor proizvoda za djecu. Na Notino.hr naći ćete bogat asortiman dječje kozmetike. MojaLjekarna.hr nudi sve za zdravlje vašeg djeteta.