Kako besplatno gledati filmove na internetu? Ovo je naših 14 savjeta

28.06.2022 Daniel Internet Podijeli

Jeste li ljubitelj filmova i serija? Na ovoj stranici možete gledati filmove online besplatno i bilo kada.

Slavni Alfred Hitchcock jednom je rekao: „Film je dobar kad se isplati platiti ulaznice, večeru i čuvanje djece.“ Danas znamo da gospodar napetosti nije bio bezvremenski u svojim izjavama kao u svom radu.

 

Dobar film sada je dostupan besplatno, iz udobnosti vašeg doma i odmah, bez zamornih preuzimanja. Dovoljno je imati internetsku vezu i naziv pouzdane stranice u tražilici. Za vas smo pripremili savjete na web stranicama na kojima možete besplatno gledati najbolje filmove online.

U ovom članku ćemo se usredotočiti na:

1. Streaming tvrtke
2. Televizori i Internet TV
3. Mobilni operater

micheal jackson jede kokice

 

1. Streaming tvrtke


 
Možda najpopularniji oblik online gledanja filmova, serija i TV emisija.

stream sluzbe

 

Netflix
 

Jedan od najpoznatijih svjetskih streaming servisa nudi besplatno gledanje filmova na mreži 30 dana. Platforma je osnovana 1997. godine, ali je na našim geografskim širinama dostupna tek od 2016. godine.

Netflix nudi široku paletu filmova.Ako ne želite platiti uslugu, morat ćete je otkazati prije isteka probnog razdoblja. U suprotnom, vaša će se pretplata automatski obnoviti i od vas će se tražiti da platite. Registracija je, naravno, neophodna.

Ako gledate filmove na engleskom, Netflix je vaš izbor broj jedan. Korisnicima donosi sate filmske zabave. Knjižnica sadrži gotovo 5000 naslova. Osim filmova svih žanrova, dostupni su i dokumentarni filmovi, animacije, serije i emisije. Ugodna novost je i ponuda filmova češke produkcije.

Netlix je dostupan uz naknadu od 7,99 € do 11,99 € mjesečno bez dodatnih troškova.

gledanje netflixa

Profil djeteta na Netflixu
 

Kao roditelj možete postaviti tzv dječji profil. Omogućuje vam odabir sadržaja koji drugi mogu gledati i zaključavanje ili ograničavanje starosti svakog programa.

Bez sumnje, najvažniji dio filmskih maratona je udobnost. To možete postići samo kvalitetnim namještajem iz Emmezeta.hr

HBO MAX
 
Značajno bolji streaming servis koji je zamijenio HBO GO u ožujku ove godine. Registriranje za streaming uslugu je što je brže moguće. Međutim, uvjeti korištenja nisu se promijenili.

Ako ste novi korisnik, filmove možete gledati online besplatno 7 dana. Kao iu slučaju Netflixa, usluga se mora otkazati prije isteka probnog razdoblja. U suprotnom se produžuje i morate platiti.

Nova usluga korisnicima nudi funkciju personalizacije usluga s profilima za do 5 gledatelja. Također istovremena reprodukcija na 3 uređaja. Broj registracija po pretplati nije ograničen. Uz to, odabrani naslovi postižu razlučivost od 4K uz 5.1 audio sustav.

I sve to za 6,99 € mjesečno.

 

 

Apple TV +


 
Apple TV + pravi je streaming servis za sve vlasnike Apple uređaja. Pristup je jednostavan. Nakon što otvorite aplikaciju i kliknete na Apple TV+, dolazite do ponude serija, dokumentarnih filmova, filmova, dječjih programa, komedija bez reklama. Svaki mjesec u uslugu se dodaju originalni naslovi iz radionice Apple Originals.

Kada kupite Apple uređaj, ovu uslugu dobivate tri mjeseca besplatno. Apple je mislio i na studente. Imaju priliku besplatno se registrirati za studentsku pretplatu na Apple Music i Apple TV.

Iznos pretplate je 4,99 € mjesečno.

apple tv plus

Kako postići pravi doživljaj gledanja? Ali i dalje kvalitetna elektronika. Ovdje možete pronaći širok izbor televizora ili kućnih kina po povoljnim cijenama.

Amazon Prime Video


 
Amazon, poznata globalna tvrtka, ima vlastiti streaming servis pod nazivom Prime Video. Zanimljivo je da je riječ o jednom od najstarijih streaming servisa dostupnih u Hrvatskoj. Jedan od najvećih nedostataka ove usluge u odnosu na konkurentske davatelje bio je sadržaj dostupan samo na svjetskim jezicima. 

Mjesečna naknada za Amazon Prime Video iznosi 5,99 €.

 

 

 

Disney +


 
Disney + je na tržištu streaming usluga od 2019. No, na hrvatskom je tržištu krenuo tek nedavno.

Svojim korisnicima nudi široku paletu emisija, filmova, dokumentarnih filmova i, naravno, animiranih serija za djecu. Ekskluzivni sadržaj nije iznimka.

Disney + može streamati na 4 uređaja istovremeno i preuzimati na do 10 uređaja. Kao i na Netflixu, moguće je postaviti dječji profil na Disney +.

U slučaju Disney +, možete odabrati platiti  svaki mjesec 7,99 € ili jednokratnu godišnju pretplatu 
79,90 €.

disney +

 

2. Televizija i Internet TV

 

Filmove možete gledati online i besplatno iz arhive TV-a ili Internet TV-a.
 

Arhiva HRT


 
Volite li hrvatske serije iz radionice HRT televizije? Možete ih gledati besplatno i bez ikakvih ograničenja u TV arhivi HRT. Naći ćete popularne starije, ali i novije serije iz produkcije HRT .

Njihov najveći nedostatak u odnosu na streaming usluge je isprekidano praćenje oglasa. Arhivu HRT možete pronaći na web stranici Hrt.hr.

mladi ljudi gledaju u pc

 

A1 video arhiva


 
A1 obraća se svojim gledateljima s nekoliko aplikacija. Jedan od njih je videarhiv. Zahvaljujući njemu možete gledati ne samo TV emisije A1 već i neke hrvatske serije i odabrane naslove iz inozemstva. Slobodno uključite svoje omiljene serije.

Međutim, nedostatak aplikacije je što nisu svi naslovi potpuno otključani. Možete besplatno gledati sve epizode nekih serija. Ostali su dostupni samo putem plaćene usluge Voyo. Istovremeno, neki naslovi se otključavaju na samo tjedan dana, a zatim se sele u odjeljak. Velika je prednost, međutim, što ćete i ovdje besplatno pronaći odabrane strane filmove koji su prekinuti reklamama.

old movies

 

YouTube


 
Najveća i najpopularnija online baza Youtube videa popularna je posebno među ljubiteljima glazbe. Nešto manje korisnika koristi i njegovu plaćenu uslugu YouTube Movies. Nudi mogućnost kupnje ili iznajmljivanja filmskih naslova, uključujući vruće vijesti. Usluga radi kao online iznajmljivanje i morate platiti svaki film koji želite pogledati. Međutim, ponuda je široka i stvarno aktualna.

Neke filmove možete gledati i online besplatno na YouTubeu. Dostupni su na YouTube kanalima, ali uglavnom su to stariji naslovi, filmski klasici, bajke ili dokumentarni filmovi. Vijesti se ne objavljuju na ovaj način.

youtube

 

3. Mobilni operateri


 
Ni mobilni operateri ne zaostaju u pružanju streaming usluga.

 

Telemach

 

Telemach je jedan od operatera koji je odlučio na tržište izbaciti novu uslugu u obliku vlastite streaming usluge. Ovdje možete gledati izravne prijenose odabranih TV postaja. Na raspolaganju vam je 31-dnevna arhiva i odabrani svjetski i domaći filmovi.

Povoljno je da Telemach od operatera mogu naručiti i oni koji nisu telemach korisnici i nisu zainteresirani za druge usluge. Uslugu možete aktivirati na tjedan ili mjesec dana. 

Pretplata počinje od 9 €.

zena gleda u mobitel