Božićni ukrasi uradi sam s kojima se svatko može nositi

08.12.2021 Daniel Podijeli

Izradite s nama originalne božićne ukrase za koje će vam trebati samo malo vremena za pripremu. Zabavljat ćete se, probuditi svoju kreativnost, pa čak i uštedjeti. Osim toga, s ovim jednostavnim uputama možete se nositi s tim.

Jeste li ikada sami pokušali izraditi božićne ukrase? Ako ne, sada je vrijeme. Za vas smo pripremili upute za tri jednostavna božićna ukrasa "uradi sam" koji će vam olakšati posao.

 

 

Božićno drvce na zidu

 

Božićno drvce malo drugačije – ovaj božićni ukras posebno je prikladan za sva kućanstva koja se bore s nedostatkom prostora i nemaju mjesta u stanu za klasično božićno drvce. Ali sigurno će se svidjeti svima onima koji vole originalne prirodne ukrase.

 

bozicno drvce

 

1

Što će nam trebati:

drvene trupce različitih duljina,špaga,Božićni ukrasi i ukrasi,laki lanac,ljepilo noktiju, vezice ili vrpce za vješanje ukrasa

2

Kako to učiniti:

Prvo pripremimo drvene trupce koje režemo na različite duljine. Na vama je koje visoko drvo želite i koliko polja odaberete. Najduži će biti pri dnu, a polja će se postupno skraćivati prema gore. Planiramo gdje će biti vrh stabla i tu zabijamo čavao. Uzet ćemo špagu i podijeliti je na pola. Omotamo ga oko nokta i napravimo čvor. Nastavljamo od vrha do dna - postupno omotamo špagu s obje strane trupaca i pravilno ih zavežemo. Kada je gradnja stabla gotova, omotamo lagani lanac oko pojedinih polja. Ako kod kuće nemate odgovarajući, kliknite na Jysk.hr i birajte iz široke palete lanaca u raznim bojama. Na kraju ćemo drvcu dodati ukrase. Na drvce ih možemo pričvrstiti na dva načina - ili drugim ljepilom pričvrstimo ukras na trupac ili ako ornament ima rupu, kroz nju provučemo vrpcu i objesimo je. I to je sve. Sada sve što trebate učiniti je staviti darove ispod božićnog drvca i čekati Božić.

Ako kod kuće nemate odgovarajući, kliknite na Jysk.hr i birajte iz široke palete lanaca u raznim bojama.

A ovako lijepo vaše drvo može izgledati nakon mraka.

božićna jelka

 

 

DIY božićni ukrasi

 

Čak i ako možda mislite da ćemo peći božićna peciva čitajući popis sastojaka, nemojte se zavaravati. Od tijesta ćemo napraviti podlogu za diy ukrase za božićno drvce koje ćemo nastaviti ukrašavati. Materijal djeluje jako dobro, a prednost je što vjerojatno kod kuće imate sve potrebne sirovine. Izrada ovih božićnih ukrasa je relativno jednostavna, tako da možete bezbrižno započeti s djecom

1

Što će nam trebati:

300 g glatkog brašna,300 g soli,200 ml vode,1PL ulje,pribor za ukrašavanje

2

Kako to učiniti:

Pomiješamo sve sastojke i napravimo glatko tijesto. Ako je tijesto pregusto, možemo dodati još malo vode. Ako je, naprotiv, rijetka, dodajte malo brašna. Kad je tijesto gotovo, pripremit ćemo božićne ukrase i možemo krenuti s izrezivanjem. Zvijezde, kuće, snjegovići ili kometi izgledat će sjajno na stablu.

Na Emmezeta.hr ćete pronaći prekrasne kalupe s božićnim motivima, koji će posebno biti prikladni za ukrašavanje ovih ukrasa. Ne zaboravite napraviti rupe slamkom kroz koje potom možete provući špagu kako bi se ukrasi mogli objesiti.

kolačići

Ukrase stavite na lim za pečenje, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na temperaturi od 180 stupnjeva oko 20 minuta. Što je tijesto tanje, vrijeme pečenja je kraće. Pečena jela izvadimo iz pećnice i pustimo da se malo ohlade. Nakon što se ohladi, možemo krenuti s ukrašavanjem.
Za maštu nema granica, za izradu ukrasa možemo koristiti stvarno sve.

__check

Naši savjeti:

šljokice, biserni puder,umjetni snijeg,samoljepljive dekoracije marke,ukrasne tkanine, špage u boji, ukrasne trake

Neke ukrase, posebice one na kojima ste koristili šljokice ili sedef u prahu, na kraju ćete morati popraviti prozirnim lakom.

 

božićni ukrasi

 

 

Božićni stolni ukrasi

 

Ne možemo pisati o ukrasima, a ne spominjati božićne stolne ukrase. Ponesite kući djelić prirode kroz ovaj prekrasni svijećnjak. Osim toga, trebat će vam samo nekoliko minuta da ga pripremite.

1

Što će nam trebati:

drveni balvan ili prostirka,vijenci s umjetnim iglama,male božićne ukrase,4 svijeće,svijećnjaci,ljepilo

2

Kako to učiniti:

Prvo ćemo pripremiti odgovarajuću podlogu. Ako nemate drvenu cjepanicu, možete koristiti bilo koju podlogu. Želite li da vas ukras što duže veseli, umjesto pravih iglica upotrijebite umjetne vijence od crnogorice. Složimo ih u željeni oblik i pričvrstimo. Možemo dodati i grane, češere ili razne ukrase, poput božićnih kuglica ili zvjezdica. Svijeće će biti posljednje. Ispod svake svijeće mora se staviti jastučić, idealno izrađen od nezapaljivog materijala. U ovom slučaju, kao i kod ukrasa slične vrste, ne smijemo ostaviti svijeće da gore bez nadzora. Ne zaboravite pravilno pričvrstiti podloške. Na kraju ćemo dodati samo svijeće u bojama naših božićnih ukrasa. Sve gotovo. Ovaj ukras bit će idealan ukras za vaš božićni stol.

Na Jysk.hr pronaći ćete male božićne figure i ukrase kojima možete ukrasiti ovaj ukras

božićne svijeće