AirTag - 4 praktične upotrebe pametnog privjeska za ključeve

16.05.2022 Daniel Telefon Podijeli
airtag

Mali je, praktičan, košta u prosjeku 30 € i uz njegovu pomoć možete pronaći praktički sve. No, u ovom malom čudu zvanom Apple AirTag ima još puno korisnih značajki. Koji su oni i kako vam mogu pomoći u svakodnevnom životu?

AirTag Bluetooth lokalizacijski čip iz Applea pomoći će vam da izgubite ključeve i druge dragocjenosti, pronađete lokaciju vlasnika i možete pretraživati ​​mnoge uređaje. Donosimo vam neke zanimljive stvari kako biste maksimalno iskoristili ovaj mali i praktičan uređaj.

 

Što je AirTag?


 
AirTags su dodatni pribor. Dizajnirane su kao pametne tražilice. Međutim, ovaj lokator je mnogo pametniji i inovativniji. Iako se radi o najmanjem Appleovom uređaju, zajamčeno će se svidjeti mnogim korisnicima. Kao i mnogi proizvodi iz ove radionice, AirTag je iznimno praktičan i maksimalno jednostavan za korištenje.

Kako AirTag radi?


 
Ovaj mali uređaj koristi dva oblika komunikacije – bluetooth i poseban U1 čip. Uz Bluetooth, AirTag ostaje u kontaktu s vašim iPhoneom. Ako je potrebno, može prenijeti vašu lokaciju u aplikaciju Find My iPhone pomoću drugih iPhone uređaja. U1 čipovi zauzvrat traže druge uređaje u svojoj blizini, mogu odrediti njihovu udaljenost i smjer.

Lociranje vaših stvari


 
AirTag je dizajniran tako da možete locirati uobičajene stvari. Dakle, ako gubite iste stvari svaki dan, to može biti korisna pomoć. Evo osnovnih stvari za koje ga možete koristiti:

- Ključevi
- Vozači
- AirPody (idealan s poklopcem)
- Novčanik
- torbicu
- Kartica zaposlenika
- Studentska iskaznica
- Identifikacijska kartica
- Bilježnica
- Mobilni (ako imate drugi uređaj za pretraživanje)

 

Pozicioniranje za ljude


 
Djeca i kućni ljubimci se često izgube. Samo trenutak ometanja i ne znaš gdje su. Ne gubite vrijeme tražeći. Ako vaša djeca nisu dovoljno stara da imaju svoj pametni telefon ili ne želite da se vaš ljubimac čipira, kladite se na AirTag. Bacite ga u školsku torbu i pričvrstite ljubimca na ogrlicu.

AirTag je dizajniran ne samo za vašu sigurnost, već i za sigurnost vaše djece, kućnih ljubimaca ili osoba s demencijom. Osobe s Alzheimerovom bolešću ili drugim oblicima demencije postupno gube sposobnost prepoznavanja poznatih mjesta. Često lutaju i ne znaju kako se vratiti. Stoga postavite AirTag na mjesto gdje ste sigurni da će ga izgubljena osoba ponijeti sa sobom, na pr. do cipele.

 

 

Na Mall.hr možete birati između bogatog asortimana AirTagova i njihovih dodataka. Sve što trebate učiniti je iskoristiti ovu posebnu ponudu.



Zaštita od krađe

 
Odavno će vam brava ili alarmni uređaj pomoći da učinkovito namamite svakog lopova bicikla ili automobila. Inače bi nam bila dovoljna klasična oprema, a automobili se najvjerojatnije ne bi ni krali.

Dajte svom biciklu ili automobilu malo više sigurnosti u nečuvano vrijeme. Ako vam ih ukradu, lakše ćete ih locirati. AirTag ima držače s ljepljivom poleđinom, tako da se može montirati na ravne i zakrivljene površine.

 

Must have za odmor


 
Je li vam se ikada dogodilo da avioprijevoznik nije mogao pronaći vašu prtljagu? Pronalaženje izgubljene prtljage bilo bi lakše uz zvučni privjesak za ključeve. Također ga možete koristiti za praćenje putanje vaših kofera. Moći ćete bolje organizirati vrijeme preuzimanja u zračnoj luci.

Među ostalim prednostima, AirTag je također vodootporan i radi pod vodom. To znači da na dubini od 1 metar može trajati 30 minuta, što je dovoljno dugo da pronađete izgubljenu stvar. Podvodno pozicioniranje s ovim uređajem izvrstan je i praktičan trik za sve ljubitelje ljeta.